SOS-UK Logo, Mock COP26 Logo, SOS International Logo

“Våra ledare har svikit oss vid varje COP så vi har skapat vårt egna”: Ungdoms Organiserad Virtuell COP 

 

19 november - 01 december 2020

 


 

    • Två veckor av virtuella klimatsamtal som speglar riktiga COP, men istället anordnat av unga för unga.
    • Mock COP26 hålls mellan den 19 november - 01 december, under samma månad som COP26 skulle ha hållits i Glasgow.
  • Press- och intervjutillfällen med studentarrangörerna av Mock COP26 är möjliga vid vår presskonferens den 26 september. Pressregistrering är tillgängligt via  http://mockcop.org/pressconf

Mellan den 19 november och 01 december kommer unga klimatledare hålla ett virtuellt Mock COP26 evenemang under samma månad som det nu försenade COP26 skulle ha hållits. Evenemanget anordnas av Students Organising for Sustainability UK, och leds av studentmedarbetare och volontärer.

Vid Mock COP26 kommer 3-5 delegater från varje land delta i relevanta utbildningstillfällen och får möjlighet att uttrycka sina egna idéer.

Målet med evenemanget är att auktorisera unga vuxna så att de aktivt kan diskutera klimatkrisen med sina lokala, nationella och internationella ledare. Diskussionen kommer att fokusera på fem teman: klimaträttvisa; klimatutbildning; hållbara livsstilar; hälsa och välmående; samt nationella bidrag.

I slutet av evenemanget kommer delegaterna presentera en gemensam redogörelse till globala ledare, vilken kommer sammanfatta vad de anser borde prioriteras vid COP26 2021.

 

Prithvesh Ashok från Indien sade:

“Mock Cop26 ger oss - ungdomen - en plattform för att uttrycka vår oro. Det ger oss möjligheten att lyfta fram vår röst i debatten.”

 

Dom Jaramillo från Ecuador sade:

“Unga vuxna behöver inte längre vänta på tillåtelse för att prata, utan tar istället scenen själva. Klimatledare har visat att de inte är intresserade av klimatförhandlingarna. Eftersom de inte vill lyssna så tänker vi inte längre följa deras regler. Vi håller på att skapa vårt egna COP.”

 

Sofía Hernández, en ung medlem av COP25 delegationen från Costa Rica sade:

“COP25 svek hela världen. Hashtaggen #TimeForAction fanns överallt i konferenscentret, men där fanns ingen ’action’. Globala ledare försummade mänskliga rättigheter och prioriterade sina ekonomiska intressen.”

 

Mitzi Jonelle från Filippinerna sade:

“Marginaliserade områden är underrepresenterade, eller har blivit nedtystade av mer inflytelserika länder. Vi kräver handlingskraft och att de som är mest påverkade av klimatkrisen får en plats vid förhandlingarna.”

 

[SLUT]

Noteringar till redigerare:

  • Evenemanget organiseras av 18 studentmedarbetare och över 200 volontärer från ca 45 länder Mer information finns via http://www.mockcop.org
  • Instagram: @mockcop26; Twitter: @MockCOP26;  #ForTheYouthByTheYouth #MockCOP26 
  • För mer information, kontakta oss via mail här
Skip to content